JADŁOSPIS
Od 14.04.2025 r. do 18.04.2025 r.
Dzień tygodnia |
I Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025 r. Alergeny: OBIAD WIELKANOCNY |
Herbata. Bułka pszenna, wieloziarnista, maślana(1,6,7,11): - z serem żółtym Królewskim(7), - z jajkiem gotowanym(3) - z szynką gotowaną(10), - z serkiem almette(7), - z kiełkami rzodkiewki, - pomidor malinowy, ogórek zielony, rzodkiewki, |
Herbata z cytryną, - babka cytrynowa(1,3,7,11), - jabłko, banan. |
- zupa żurek z jajkiem, kiełbasą białą, śląską, myśliwską - parówka - bułka wrocławska(1,6,11) - sok Kubuś, - niespodzianka. |
WTOREK 15.04.2025 r. Alergeny:
|
Kawa zbożowa herbata. Chleb pszenny, wieloziarnisty(1,11): - z serem żółtym Hochland(7), - z polędwicą sopocką(10), - z dżemem porzeczkowym, - ogórek zielony, |
Herbata z cytryną, - zupa mleczna - pomarańcza. |
- zupa kapuśniak - gulasz z szynki wieprzowej - ogórek kiszony, - kasza jęczmienna, - woda z miodem wielokwiatowym |
ŚRODA 16.04.2025 r. Alergeny:
|
Kakao(7), herbata. Bułka pszenna, wieloziarnista, maślana(1,6,7,11): - z serem żółtym serenada(7), - z kiełbasą krakowską suchą(10), - z powidłami, - pomidor malinowy, sałata lodowa. |
Herbata z cytryną, - koktajl mleczny - biszkopt(1,3,7,11). |
- zupa neapolitańska - ryba miruna smażona(1,3), - marchewka - ziemniaki - sok jabłkowy. |
CZWARTEK 17.04.2025 r. Alergeny:
|
Kawa zbożowa herbata. Chleb pszenny, wieloziarnisty(1,11): - z serem żółtym złoty mazur(7), - z pastą rybną(4,7), - z serkiem almette(7), - ogórek zielony, |
Herbata z cytryną, - panna cotta(7), - gruszka. |
- zupa rosół - kurczak pieczony - ryż na sypko, - woda z miodem rzepakowym i cytryną. |
PIĄTEK 18.04.2025 r. Alergeny: |
Herbata. Bułka pszenna, wieloziarnista, maślana(1,6,7,11): - z serem żółtym - z pastą jajeczną(3,7), - z serkiem almette różne smaki(7), - pomidor malinowy, |
Herbata z cytryną, - kisiel - bułka wrocławska
|
- zupa jarzynowa - makaron - sok wieloowocowy. |
Z przyczyn niezależnych od przedszkola zastrzegamy sobie prawo
do modyfikacji w jadłospisie.
Lista najważniejszych alergenów pokarmowych:
- GLUTEN
- SKORUPIAKI i produkty pochodne
- JAJA i produkty pochodne
- RYBY i produkty pochodne
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
- SOJA i produkty pochodne
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- ORZECHY
- SELER i produkty pochodne
- GORCZYCA i produkty pochodne
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBIN i produkty pochodne
- MIĘCZAKI i produkty pochodne