JADŁOSPIS
Od 15.09.2025 r. do 19.09.2025 r.
Dzień tygodnia |
I Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025 r. Alergeny: |
Kakao(7). Herbata. Bułka pszenna, wieloziarnista(1,6,11): - z serem żółtym(7), - z powidłami, - z pastą mięsną(10), - pomidor malinowy, sałata lodowa. |
Herbata z cytryną, - jogurt naturalny - rogal maślany(1,3,7,11), - gruszka.
|
- zupa jarzynowa - makaron z sosem śmietanowo -malinowym(1,3,7,11), - śliwka renkloda, - woda z miodem lipowym i cytryną. |
WTOREK 16.09.2025 r. Alergeny:
|
Kawa zbożowa herbata. Chleb pszenny, wieloziarnisty(1,11): - z serem żółtym(7), - z polędwicą drobiową(10), - z dżemem truskawkowym, - ogórek zielony, |
Herbata z cytryną, - agrestowa panna cotta(1,7), - maliny. |
- zupa grochowa - gulasz z polędwicy wieprzowej z cebulą - ogórek kiszony, - kasza jęczmienna(1), - sok jabłkowy. |
ŚRODA 17.09.2025 r. Alergeny:
|
Kakao(7). Herbata. Bułka pszenna, wieloziarnista(1,6,11): - z serem żółtym(7), - z pastą rybną(4,7), - z serkiem almette(7), - pomidor malinowy, sałata lodowa.
|
Herbata z cytryną, - zupa mleczna - borówki.
|
- zupa rosół - kotlet pożarski(1,3), - marchewka gotowana, - ziemniaki - woda z miodem faceliowym i cytryną, - herbatniki
|
CZWARTEK 18.09.2025 r. Alergeny:
|
Kawa zbożowa herbata. Chleb pszenny, wieloziarnisty(1,11): - z serem żółtym(7), - z wędzonym filetem - z miodem wielokwiatowym, - ogórek zielony, |
Herbata z cytryną, - tosty z serem żółtym, polędwicą sopocką i ketchupem (1,7,10,11), - arbuz. |
- zupa barszcz ukraiński z ziemniakami - risotto z warzywami(1), - sok Kubuś. |
PIĄTEK 19.09.2025 r. Alergeny: |
Kakao(7). Herbata. Bułka pszenna, wieloziarnista(1,6,11): - z serem żółtym(7), - z jajkiem gotowanym(3), - z serkiem almette(7), - pomidor malinowy, sałata lodowa. |
Herbata z cytryną, - ryż na mleku - biszkopt(1,3,7,11).
|
- zupa neapolitańska - ryba miruna smażona(1,3,4), - surówka z kapusty pekińskiej, - ziemniaki z koperkiem, - woda z miodem rzepakowym i cytryną, - chipsy buraczane. |
Z przyczyn niezależnych od przedszkola zastrzegamy sobie prawo
do modyfikacji w jadłospisie.
Lista najważniejszych alergenów pokarmowych:
- GLUTEN
- SKORUPIAKI i produkty pochodne
- JAJA i produkty pochodne
- RYBY i produkty pochodne
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
- SOJA i produkty pochodne
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- ORZECHY
- SELER i produkty pochodne
- GORCZYCA i produkty pochodne
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBIN i produkty pochodne
- MIĘCZAKI i produkty pochodne