Jadłospis

Opublikowano: 2025-11-16 18:51, Numer artykułu: 105273 , Autor: A.Milewska


JADŁOSPIS

Od 17.11.2025 r. do 21.11.2025 r.

Dzień tygodnia

I Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

 

PONIEDZIAŁEK

17.11.2025 r. 

Alergeny:
1,3,7,9,10,11

Herbata.

 

Bułka pszenna, wieloziarnista(1,6,11):
- z masłem(7),

- z serem żółtym(7),

 

- z serkiem almette(7),

 

- z polędwicą drobiową(10),

 

- pomidor malinowy,


- sałata lodowa.

 

Herbata z cytryną,

- ryż z jabłkami(7),

 

- chrupki kukurydziane.

- zupa jarzynowa
na wywarze mięsno-jarzynowym(9),

- jajko sadzone(3),

- mizeria(7),

- ziemniaki z masłem
i koperkiem(7),

- sok Kubuś.

 

WTOREK

18.11.2025 r.

Alergeny:
1,3,6,7,9,10,11

Herbata.

Kawa zbożowa
z mlekiem(1,7).

 

Chleb pszenny, wieloziarnisty(1,11):
- z masłem(7),

- z serem żółtym(7),

 

- z pastą rybną(4,7),

 

- z dżemem truskawkowym,

 

- ogórek zielony,


- sałata lodowa.

Herbata z cytryną,

- zupa mleczna
z kluskami lanymi(7),

 

- rogal z masłem

(1,3,6,7,11),

 

- mandarynka.

- zupa żurek
na wywarze mięsno-jarzynowym(1,9,10),

- gulasz z polędwicy wieprzowej z cebulą
i papryką czerwoną(1),

- buraczki,

- kasza jęczmienna(1),

- woda z miodem lipowym i cytryną,

 

ŚRODA

19.11.2025 r.

Alergeny:
1,3,6,7,9,10,11

Kakao(7).

Herbata.

 

Bułka pszenna, wieloziarnista(1,6,11):
- z masłem(7),

- z serem żółtym(7),

 

- z kiełbasą krakowską suchą(10),

 

- z powidłami,

 

- pomidor malinowy,


- sałata lodowa.

 

 

 

 

 

 

 

Herbata z cytryną,

- parówka
z ketchupem(10),

 

- bułka wrocławska(1,6,11),

 

- banan.

 

 

 

 

 

 

 

 

- zupa neapolitańska
z żółtym serem
i makaronem
na wywarze mięsno-jarzynowym(1,3,7,9),

- kotlet pożarski(1,3,7),

- surówka
z marchewki i jabłka,

- ziemniaki z masłem
i koperkiem,

- sok jabłkowy.

 

 

 

 

 

CZWARTEK

20.11.2025 r.

Alergeny:
1,7,9,10,11

 

Herbata.

Kawa zbożowa
z mlekiem(1,7).

 

Chleb pszenny, wieloziarnisty(1,11):
- z masłem(7),

- z serem żółtym(7),

 

- z wędzonym filetem
z kurczaka(10),

 

- z serkiem almette(7),

 

- ogórek zielony,

- sałata lodowa.

Herbata z cytryną,

- jogurt naturalny
z malinami(7),

 

- sucharek(1,11).

 

- zupa kapuśniak
z kapusty białej
na wywarze mięsno-jarzynowym(9),

- risotto z warzywami(1),

- woda z miodem faceliowym i cytryną,

 

 

PIĄTEK

 

21.11.2025 r.

Alergeny:
1,3,4,6,7,9,11

Kakao(7).

Herbata.

 

Bułka pszenna, wieloziarnista(1,6,11):
- z masłem(7),

- z serem żółtym(7),

 

- z pastą jajeczną
i szczypiorkiem(3,7),

 

- z powidłami,

 

- pomidor malinowy, sałata lodowa.

Herbata z cytryną,

- budyń waniliowy
z truskawkami(7),

 

- biszkopt(1,3,7,11).

- zupa ryżowa na wywarze mięsno-jarzynowym(9),

- ryba miruna smażona(3,4),

- surówka z kapusty kiszonej, 

- ziemniaki
z masłem i koperkiem,

- sok wieloowocowy.

 

Z przyczyn niezależnych od przedszkola zastrzegamy sobie prawo
do modyfikacji w jadłospisie.

 

Lista najważniejszych alergenów pokarmowych: 

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne